top of page

Instruktori Banjalučkog skijaškog kluba

Ski instruktori/učitelji Banjalučkog skijaškog kluba imaju višegodišnje aktivno iskustvo u bavljenju sportom i obukama skijaša početnika ali i iskusnijih rekreativaca. Pored znanja iz skijaškog sporta koje nudimo kroz časove skijanja, klub nudi i instrukcije iz oblasti sportske kondicione pripreme, fitnes treninga i druge savjete iz oblasti sporta. Banjalučki skijaški klub BSK je član Smučarskog saveza RS.

Ski klub BSK - Zeljko V.jpg
Жељко Вукић

 

Др Жељко Вукић је рођен 11. јула 1974.г. у Бањој Луци.

Доцент на Универзитету у Бањој Луци при Факултету физичког васпитања и спорта од 2018.године.

На предмету Смучање 1 и Смучање 2 од 2006.г. успјешно изводи 14 курсева. Организатор и извођач школе скијања на Јахорини у оквиру пројекта „Студентска зима“ 2004.-2007.и у том периоду успјешно организује и изводи 12 курсева.

Од 2014. до 2017. прикључује се Ски клубу „Старчевица“ Бања Лука, гдје учествује у свим важнијим пројектима клуба као ски учитељ: Фолгариа 2015, Фолгариа 2016, Козара 2016, Копаоник 2017 (двије смјене). Један од пионира скијања на трави у БиХ.

Додатно се усавршава у области смучања на Факултету за спорт Универзитета у Љубљани гдје стиче звање учитељ/тренер смучања 2.степен IVSI (бивше звање учитељ алпског смучања 3.ниво  У3). У припреми за стицање ISIA лиценце.

Ожењен Јеленом и отац Милана, Срђана и Марије.

Goran Pašić - Ski klub BSK Banjaluka--.j
Горан Пашић

 

Горан Пашић рођен 25.02.1978. године у Бањој Луци. Запослен као ванредни професор на Факултету физичког васпитања и спорта Универзитета у Бањој Луци,( Спортови на води), (Доктор наука у области физичке културе).
Основе скијања стекао на ФФВиС оцјена 9 из предмета смучање 1 и 2 код чувеног Проф. др Јована Баје Јанкелића.

Љубитељ природе и боравка у природи.
У кајак-кану и рафтинг спорту од 1992. године, стекао бројна признања на европском, балканском и националном нивоу (репрезентативац СРЈ и БиХ). Шест пута на Глас-овој листи 10 најбољих спортиста РС – 2005.год. најбољи спортиста РС и Бања Луке.

У припреми за стицање 2.степена.

Додатно се усавршава у области смучања на Факултету за спорт Универзитета у Љубљани гдје стиче звање учитељ/тренер смучања 1.степен IVSI (бивше звање учитељ алпског смучања 2.ниво  У2). У припреми за стицање ISIA лиценце.

Instruktori - SKi klub BSK
Дарко Пантић

 

Факултет физичке културе завршио је у Београду. Мастер студије на ТИМС-у у Новом Саду, а тема мастер рада је Комуникацијске вјештине учитеља скијања и њихов значај у wellnes доживљају ски школе. Истраживање је рађено на узорку гостију и инструктора са Копаонику и Јахорине. 

Своје прво ски учитељско звање стекао је давне 1989 на Копаонику. Тринаест зимских сезона  је провео на Копаонику, радећи као ски и сноуборд учитељ и организатор ски школа. 


На Јахорини водио ски школу Вучко две сезоне, а потом организовао и водио сопствени АPI ТИМ у Термаг хотелу. Звање државног демонстратора Асоцијације тренера и учитеља скијања БиХ стекао 2007 године. 

Инструктор скијања ниво III (ISIA лиценца)

Slika za sajt BSK - Ski instruktori.jpg
Велибор Јефтенић

 

Велибор Јефтенић рођен 26.05.1971.године у Јајцу. Скијањем се бави већ више од тридесетпет година. Жели новим генерацијама да указује на предности бављења скијањем и спортом уопште. Активно тренирао карате и стрељаштво. Воли природу и боравак у планини. У ски клубу се бави организацијом. Запослен у Мтел-у.

Инструктор скијања ниво I (ISIA лиценца)

Ski klub BSK - Zeljko.jpg
Жељко Марковић

рођен 23.08.1987.године у Добоју.

 

Дипломирао на Факултету физичког васпитања и спорта у Бања Луци 2012.године. Скијањем се бави више од десет година. Тренутно се усавршава у области скијања на Факултету за спорт Универзитета у Љубљани за инструктора скијања 3. нивоа. Запослен у Јавној установи спортски центар Радолинка у Теслићу, као координатор спортских и културних дешавања.

Лиценцирани је инструктор 'Zumba fitness' и 'Strong by Zumba', гдје окупља велики број чланова - љубитеља овог најпопуларнијег фитнес програма у свијету. Као персонални тренер најчешће ради са младим спортистима и будућим студентима Факултета из области спорта. Оснивач је и тренер у клубу малог фудбала "Теслић" из Теслића. Ожењен je и отац дјевојчице Мирје.

Додатно се усавршава у области смучања на Факултету за спорт Универзитета у Љубљани гдје стиче звање учитељ/тренер смучања 1.степен IVSI (бивше звање учитељ алпског смучања 2.ниво  У2). У припреми за стицање ISIA лиценце.

Ski klub BSK - David.jpg
Давид Рогић

Давид Рогић (13.05.1993) рођен у Бањалуци дипломирао је на факултету за физичко васпитање и спорт и тако стекао звање дипломираног професора физичког васпитања и спорта. Као дијете опробао се у неколико спортова, а највише се задржао у џудоу. У слободно вријеме бави се вожњом ролера, које су му и омогућиле да на факултету за физичко васпитање и спорт, на предмету смучање, добије високу оцјену. Након тога одлази у Словенију (Рогла) како би стекао лиценцу (те добио звање учитеља смучања У1). Као скијашки инструктор ради од 2017. године. Рад са дјецом и одраслима стекао је у школи спорта "Звјездица" која има разне спортске активности (школа ролања, пливања, љетни и зимски кампови, спортска такмичења,...). Посједује интернационалну лиценцу за прву помоћ (ЕПФА 7826) која је неопходна за бављење овом врстом посла и активности.

BSK Nina Tatić (1).jpg
Нина Татић

Нина Татић рођена 17.12.1996. године у Бањој Луци. Завршила Факултет физичког васпитања и спорта Универзитета у Бањој Луци. Основе скијања стекла на ФФВиС предмет смучање 1 и 2. У слободно вријеме се бави пливањем, вожњом ролера и клизањем. Ради као персонални тренер младих спортиста и рекреативаца..

Ski klub BSK Banja Luka- Milana.jpg
Милана Љубојевић

Милана Љубојевић рођена 13.10.1997 у Бањалуци. Своја знања из области скијања стиче на факултету за физичку културу и спорт у Бања Луци. Дуги низ година провела је у карате спорту и носи звање мајстора каратеа, 1.дан.

Дипломирани је професор физичког васпитања и спорта. Лиценцирани спасиоц на отвореним водама. Тренутно похађа мастер студије и додатно се усавршава у области физичке културе.

У слободно вријеме планинари, плива, трчи, вози ролере. Велики је љубитељ природе. 

Запослена као тренер у фитнес центру Mr. Happiness, рад са рекреативцима.

bottom of page